10/03/2019
Tour of Evros (reverse)
brevet 300 χλμ.
Φαίνεται πως ύστερα από πολύ κρύο και χιόνι ο καιρός σιγά σιγά αλλάζει. Οπότε τι καλύτερο για λίγο ποδήλατο;
300 απολαυστικά χιλιόμετρα σας περιμένουν στον Νομό Έβρου την Κυριακή του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.
Φέτος η φορά είναι αντίθετη από τις άλλες χρονιές. Αυτό σημαίνει πως το όμορφο τοπίο θα το δείτε στο φως της ημέρας, αλλά από την άλλη η μεγάλη ανηφόρα θα γίνει βράδυ. Βέβαια αυτό συνοδεύεται με κατηφορικό τερματισμό!
Δείτε τον “άγνωστο” Έβρο, περιηγηθείτε στα μη επανδρωμένα σημεία ελέγχου και νιώστε μια αυθεντική “randonneur” περιπέτεια
Ώρα εκκίνησης 07.00.

Τα σημεία ελέγχου θα είναι μη επανδρωμένα, συνεπώς θα πρέπει να ακολουθούνται πλήρως οι αντίστοιχοι κανόνες των BRM (δείτε εδώ, άρθρο 9.)
Αποδεικτικό διέλευσης μπορεί να είναι κάτι από τα εξής:
- Απόδειξη καταστήματος όπου να φαίνεται ευκρινώς η διεύθυνση της επιχείρησης και η ώρα έκδοσης της απόδειξης
- Σφραγίδα στην κάρτα brevet από κάποια τοπική επιχείρηση, στην οποία να φαίνεται η διεύθυνση.
- Απόδειξη από ΑΤΜ τράπεζας όπου θα φαίνεται ο κωδικός καταστήματος.
Φυσικά θα πρέπει εσείς να συμπληρώσετε την ώρα άφιξης στην κάρτα σας. Και εννοείται πως ο κάθε ποδηλάτης θα πρέπει να έχει το δικό του αποδεικτικό διέλευσης, ασχέτως αν έχει παρέα ή είναι σε κάποιο γκρουπ.
Φθάνοντας στον τερματισμό τα αποδεικτικα ελέγχου θα εξεταστουν για την ορθότητά τους (αν ο ποδηλάτης το έχει στην κατοχή του, την ώρα διέλευσης, τη διεύθυνση).
Κατεστραμμένα, μη ευκρινή και ξεχασμένα αποδεικτικά διέλευσης θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με την έλλειψη μιας σφραγίδας από control, δηλαδή το αποκλεισμό του ποδηλάτη.
Επίσης θα υπάρχουν σημεία ελέγχου με ερώτηση, οπότε οι ποδηλάτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους στυλό για να γράφουν την απάντηση
Τονίζεται πως το καλύτερο στοιχείο διέλευσης από ένα μέρος, φυσικά είναι η σφραγίδα, διότι αποκλείεται να χαθεί!
Υπενθυμίζεται πως η κατοχή αντανακλαστικού γιλέκου και φώτων ειναι υποχρεωτική, καθώς και η χρήση τους τις ώρες χαμηλού φωτισμού.
Η εκκίνηση, ο τερματισμός, και η παραλαβή καρτών θα γίνουν στο “Coffee Lounge Bar ZUCCA” Μεσολογγίου 1, απέναντι από το Φάρο.
Διαδρομή:
https://www.openrunner.com/route-details/9105776
Roadbook:
https://www.dropbox.com/s/ky1ojcfne43pwgb/03-10%20300%20evros.pdf?dl=0
