Παρ. 19/09/2025, 08.00
Easy 1000
brevet 1000 χλμ.

Βασικές πληροφορίες​

Εκκίνηση: 08:00πμ

Διαδρομή:

οpenrunner: https://www.openrunner.com/en/route-details/22448653

Roadbook: συνοπτικό στην εκκίνηση

Σημεία Ελέγχου:

0 χλμ, Λάρισα 19/9, 08:00
https://maps.app.goo.gl/1LgKF6DCjzLrvp1y9
Πλατεία ΟΣΕ
επανδρωμένο

181χλμ, Θεσσαλονίκη 19/09 13:19 – 19/09 20:04
https://maps.app.goo.gl/xLfhwxvNYxow1JyM8
Goody’s, Λευκός Πύργος
επανδρωμένο

294 χλμ, παραλία Οφρυνίου, 19/09 16:49 – 20/09 03:36
https://maps.app.goo.gl/8ozaXNXE7QSLAYNS8
Ενοικιαζόμενα δωμάτια
επανδρωμένο

454 χλμ, Κομοτηνή, 19/09 21:56 – 20/09 14:16
https://maps.app.goo.gl/SkWmQK5cF1kvjPCLA
Πιτσαρία Trust
σφραγίζει η πιτσαρία, φωτό αν περάσετε, και είναι κλειστή

553 χλμ, Κεραμωτή, 20/09 01:14 – 20/09 20:52
https://maps.app.goo.gl/q8XsGwzCtGXRHgVTA
Λιμάνι Κεραμωτής
φωτό

649 χλμ, παραλία Οφρυνίου, 20/09 04:33 – 21/09 04:17
https://maps.app.goo.gl/8ozaXNXE7QSLAYNS8
επανδρωμένο

832 χλμ, Γουμένισσα, 20/09 11:05 – 21/09 20:18
https://maps.app.goo.gl/J52tqRGYJiYb7ZLj8
Ταβέρνα Αλατοπίπερο
σφραγίζει η ταβέρνα, φωτό αν είναι κλειστή

1000km, Λάρισα, 20/09 17:05 – 22/09 11:00
https://maps.app.goo.gl/1LgKF6DCjzLrvp1y9
Πλατεία ΟΣΕ

επανδρωμένο

Bag Drop: Μπορείτε στην εκκίνηση να μας αφήσετε μια τσάντα, μεγέθους σχολικής, την οποία θα τη βρείτε και στα δύο περάσματα από την παραλία Οφρυνίου και θα τη βρείτε ξανά στον τερματισμό. Παρακαλούμε κρατήστε το μέγεθος το μικρότερο δυνατόν καθώς ενδέχεται να είναι εκτεθείμενες στο αυτοκίνητο με κίνδυνο για τα πράγματά σας και για τα αυτοκίνητα των εθελοντών. Απαγορευεται η μεταφορά νοπών τροφίμων, καθώς και μη συσκευασμένων. (πχ τοστ, ανοιχτά κρουασάν κλπ.)

Ασφάλεια: Ο διοργανωτής και οι εθελοντές έχουν δικαίωμα σε οποιοδήποτε σημείο, κοντρόλ ή μη, να σας ζητήσουν να τους επιδείξετε το γιλέκο σας και τα φώτα σας τα οποία οφείλετε να έχετε μαζί σας ανά πάσα στιγμή. Σε περίπτωση που σας καλέσουμε στο τηλέφωνο και δεν μας απαντήσετε ή δεν μας καλέσετε πίσω θα τηλεφωνήσουμε στον αριθμό ανάγκης με οποιεσδήποτε συνέπειες μπορεί να ε΄πει αυτό για την ηρεμία του ατόμου που έχετε ορίσει για επικοινωνία σε έκτακτη ανάγκη.

Επικοινωνία με σημεία ελέγχου: Σας παρακαλούμε, μια ώρα πριν φτάσετε στα επανδρωμένα σημεία ελέγχουν (θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες), να κάνετε μια κλήση ή να στείλετε ένα μήνυμα, καθώς είναι αρκετές οι ώρες αναμονής και οι εθελοντές των σημείων ελέγχου μπορεί να έχουν μετακινηθεί σε κάποιο άλλο μαγαζί ή να ξεκουράζονται.


Σχετικά με το brevet και τη διαδρομή

Η γέννηση του Easy 100, έγινε στο πούλμαν της επιστροφής από το Flèche “Γιώργος Βίδος” που τερμάτιζε στα Λουτρά Υπάτης. Υπήρξε μια απ-αίτηση για ενα 1000άρι που να μην είχε τις υψομετρικές δυσκολίες των Γύρου Πελοποννήσου, Αχέρωντας 1000, Ancient tour, να μην έχει τη ζέστη των 2 Capitals, ούτε τον καιρό του Anatolia. Ζηλεύοντας ενα 1000άρι στη Ρουμανία με 3500 μ. υψ., καταφέραμε και βγάλαμε κάτι με κάτω από 5000 μ. υψ.
Για να γίνουν όλα αυτά, έπρεπε να πάμε πιο Βόρεια για να έχουμε κάμπους και να τοποθετήσουμε χρονικά την εκδήλωση στο Φθινόπωρο, καθώς η άνοιξη ήταν πιασμένη από άλλα brevets. Αποφασίσαμε αυτό το τριήμερο καθώς η ημέρα δεν είναι ακόμη μικρότερη από τη νύχτα.

Για να δούμε τη διαδρομή, ας την χωρίσουμε σε 3 κομμάτια, ή 3 ημέρες όπως την φαντάστηκε ο σχεδιαστή.

–Λάρισα – Παραλία Οφρυνίου–

ξεκινώντας από τη Λάρισα με την πρωινή κίνηση της πόλης, η διαδρομή κατευθείνεται προς Βορρά. Μέχρι τη Θεσσαλονίκη άξια σημεία αναφοράς είναι τα διόδια μετά τα Τέμπη, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΔΕΞΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ, ύστερα τα πάνω κάτω στο Αιγίνιο, και τέλος αυτό που χρειάζεται μεγάλη προσοχή, η κίνηση από φορτηγά μπαίνοντας στη Θεσσαλονίκη. Εκεί μπορείτε να κάνετε ένα καλό διάλειμμα και να ξεκινήσετε για την παραλία Οφρυνίου. Η τελευταία ανηφόρα της ημέρας είναι τα Λαγυνά, δυστυχώς η αρχή της ανάβασης ε΄χει κίνηση πόλης, αλλά σύντομα θα τελειώσει. Ύστερα από τα Λαγυνά, δεν υπάρχουν ανηφόρες. Αν δεν είναι τραγικός ο αέρας, θα φτάσετε αναίμακτα στην παραλία Οφρυνίου με λίγο λιγότερα από 300 χλμ στα πόδια.

–Παραλία Οφρυνίου – Κομοτηνή΄ – Παραλία Οφρυνίου.

Φεύγοντας, όμορφες ευθείες σας καθοδηγούν στην Καβάλα, με ένα μικρό ανηφοράκι να σας βγάζει από την πόλη. Θα περάσετε την Ξάνθη, θα κάνετε αναστροφή στην Κομοτηνή, θα περάσετε από το Πόρτο Λαγός και το λιμάνι της Κεραμωτής (χρειάζονταν τα χιλιόμετρα για να βγει η απόσταση και είπαμε να τα βάλουμε σε φλας τερέν!), ξανά από την Καβάλα και θα φτάσετε ύστερα από 355 χιλιόμετρα και 654 συνολικά, ξανά στην παραλία Οφρυνίου. Σε αυτή την ημέρα το Garmin μας έβγαλε 3(!) ανηφόρες!

— Παραλία Οφρυνίου – Γουμένισσα – Λάρισα.

Η τρίτη “μέρα” έχει τα περισσότερα υψομετρικά αναλογικά με τα χιλιόμετρα. Η επιστροφή ως τη Θεσσαλονίκη έχει κα΄ποια χιλιόμετρα διαφορετικά καθώς θα περάσετε από τη Βόρεια πλευρά των λιμνών σε μια ήρεμη και ρομαντική διαδρομή. Ύστερα από τη Συμπρωτεύουσα, κατευθύνεστε προς τη Γουμένισσα μέσω μια διαδρομή που έχει κάποια πάνω κάτω. Πιο πολλά πάνω – κάτω έχει η επιστροφή προς τα Γιαννίτσα. Όμως μετά από τα Γιαννιτσά σειρά παίρνουν οι ευθείες, τα πάνω κάτω στο Αιγίνιο, τα διόδια στα Τέμπη (ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ) και η είσοδος στη Λάρισα όπου χρειάζεται προσοχή καθώς κάποιοι οδηγοί τρέχουν.


Οικονομικές Λεπτομέρειες

Κόστος συμμετοχής 50€, πληρωτέο μέχρι ΤΡΙΤΗ 16 Σεπτεμβρίου
Κόστος μεταλλίου 10€ (Πληρωτέο στον τερματισμό).

ΠΛΗΡΩΜΗ

Κάνοντας ”κλικ” εδώ μεταφέρεστε σε ασφαλές περιβάλλον (VivaWallet) και κάνετε την κατάθεση χρησιμοποιώντας την χρεωστική/πιστωτική σας κάρτα.

Ως αιτιολογία θα πρέπει να αναγράφεται  πρώτα ο Αριθμός Μητρώου σας στα Brevets και ύστερα το επώνυμο (πχ 5134 ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΥΛΟΣ). Σε περίπτωση μίας κατάθεσης για πολλά άτομα, παρακαλούμε η αιτιολογία να γίνεται πρώτα με όλους τους ΑΜ και ύστερα όλα τα επώνυμα (πχ 5134,6118 ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΕΤΑΛΑΚΗΣ). Παρακαλούμε να είστε προσεκτικοί με τις αιτιολογίες κατάθεσης.

SOS: Στην φόρμα της Vivawallet, στην δεύτερη σελίδα, συμπληρώστε το email σας για να σας αποσταλεί το αποδεικτικό κατάθεσης.

Μετά την πληρωμή σας, και εφόσον έχετε συμπληρώσει το email σας, η Vivawallet θα σας αποστείλει email στο οποίο θα περιέχεται link με το αποδεικτικό κατάθεσης. Το ανοίγετε και στη συνέχεια μας αποστέλετε το αποδεικτικό κατάθεσης, επισυνάπτοντας ουσιαστικά το url του καταθετηρίου στην φόρμα συμμετοχής που ακολουθεί.

Σύντομος οδηγός για τα 3 βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε μετά την πληρωμή.

Για να συμμετέχετε στα brevet της ΜΠΛΕ πρέπει απαραίτητα να έχετε συμπληρώσει την αντίστοιχη φόρμα συμμετοχής